V okviru prireditev Evropskega tednu mobilnosti je Občina Škofja Loka v sodelovanju z razvojno agencijo Sora izvedla delavnico z naslovom POMEN TRAJNOSTNE MOBILNOSTI ZA USPEŠNA GLOBALNA POJETJA.

Podobno kot mesta in njihovi prebivalci, se tudi podjetja ter njihovi zaposleni redno soočajo z izzivi vsakodnevne mobilnosti. Reševanje težav s prometnimi ali parkirnimi razmerami, izboljšanje učinkovitosti poslovanja, prihranki pri stroških zaradi mobilnosti podjetij in zaposlenih, izboljšanje zdravja zaposlenih ter izboljšanje podobe podjetja so tipični razlogi, zaradi katerih se vse več podjetij odloča za celovito soočanje s tovrstnimi izzivi. Udeleženci delavnice so se seznanili s sodobnimi pristopi reševanja omenjenih izzivov in skupaj iskali rešitve za probleme, s katerimi se soočajo v svojem poslovnem okolju.

Delavnico je vodil dr. Aljaž Plevnik iz Urbanističnega inštituta RS v Ljubljani. Predavatelj ima 20 let izkušenj s prometnim in prostorskim načrtovanjem, zadnja leta pa se ukvarja predvsem s strategijami mestnega prometa in upravljanjem mobilnosti v podjetjih in inštitucijah. Od leta 2012 koordinira Slovensko platformo za trajnostno mobilnost, v kateri skrbi za organiziranje dogodkov in izobraževanj s področja trajnostne mobilnosti. Z Ministrstvom za infrastrukturo sodeluje pri koordinaciji vsakoletnega Evropskega tedna mobilnosti v slovenskih občinah.
  

Prijavi se na novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o na področju ekoloških aktivnosti v občini Škofja Loka