15. maj – DAN PODNEBNIH SPREMEMB je Umanotera, Slovenska fundacija za trajnostni razvoj v sodelovanju z Državnim svetom RS obeležila z otvoritvijo razstave Na vroči strani Alp – življenje v času podnebnih sprememb. Razstava opisuje nevarne posledice podnebnih sprememb, ki jih bomo občutili v Sloveniji, če ne bomo hitro in odločno zmanjšali izpustov toplogrednih plinov. Njen poglavitni namen je prikazati, da podnebne spremembe predstavljajo resno grožnjo življenju, kot ga poznamo danes, a da hkrati še ni vse izgubljeno: še vedno namreč lahko ublažimo podnebno krizo in se taki prihodnosti izognemo.

Razstavo, podprto z nazornimi slikovnimi prikazi posledic podnebnih sprememb v Sloveniji si lahko ogledate na spletni strani Umanotere (LINK). Razstava je opomin vsem nam. Nujnosti naslavljanja podnebne krize ne smemo spregledati niti kot družba niti kot posamezniki.

Razstavo Na vroči strani Alp je pripravila Umanotera, Slovenska fundacija za trajnostni razvoj, v okviru LIFE projekta CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007), sofinanciranega s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstvi Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta.

Prijavi se na novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o na področju ekoloških aktivnosti v občini Škofja Loka